6 kristala za dobar i miran san!

Stoljećima se ljudi zanimaju za kristale, njihovu ljepotu, autentičnost i tajanstveno značenje, a prema kristaloterapiji kristali doista mogu utjecati na energiju čovjeka.

kristali za dobar san

Postoje razne vrste kristala i svaki ima posebnu namjenu, a ima i onih koji vam mogu pomoći u borbi protiv nesanice. Astrolozi tvrde da svaki horoskopski znak ima svoj kamen.

Ezoteričarka i autorica knjiga o magiji kamenja Heather Askinozzi u svojoj knjizi ističe da kristali imaju svoje energetske frekvencije, a njihova blizina utječe na energiju čovjeka.

“Određeni kristali ne samo da doprinose vašem emocionalnom blagostanju, već mogu pomoći i kod fizičkih bolesti. Kad je riječ o snu, držanje nekoliko sjajnih kamenčića ispod jastuka pomoći će vam da se konačno dobro odmorite”, ističe ona.

Šest kristala koji su vam potrebni za dobar san

Selenit

Selenit – Ovaj moćni mineral pomaže očistiti energetsko polje i učinit će da se osjećate dobro! Jednostavno ga stavite ispod jastuka prije spavanja kako biste očistili auru i potaknuli povoljan protok energije kroz čakre dok spavate. Ujutro ćete se osjećati odlično.

Angelit

Angelit – Ovaj kristal se koristi za poboljšanje komunikacije sa samim sobom, kao i za osjećaj unutarnjeg mira. Samo ga stavite ispod jastuka i privucite dobru energiju dok spavate.

Fluorit

Fluorit – Kamen koji predstavlja bistrinu uma i povezan je sa srčanom čakrom, fluorit će vam pomoći da brže zaspite i imate mirnije snove. Mnogi ga nose u džepu radi pametnijeg i uravnoteženijeg pogleda na životne stvari. Smatra se da pomaže u poboljšanju procesa donošenja odluka, kao i da oživljava ideje.

Ametist

Ametist – vjeruje se da spavanje s tamnoljubičastim ametistom ispod jastuka ili držanje ovog kristala na noćnom ormariću pomaže zaspati i potiče lijepe snove. Također, ovaj kamen se koristi za sprječavanje loših vibracija, pa ga možete držati i u drugim dijelovima doma.

Mjesečev kamen

Mjesečev kamen – vjeruje se da zrači pozitivnom energijom Mjeseca i odličan je u borbi protiv nesanice. Mjesečev kamen trebao bi ublažiti emocionalni stres prije odlaska u krevet.

Dimni kvarc

Dimni kvarc – simbolizira uzemljenje. Može se koristiti za ispunjavanje vaših nada i snova dok ste budni, a kada spavate opušta vašu energiju i pomaže vam da brže zaspite, tvrde stručnjaci za tumačenje energije kristala.

Ovi kristali za dobar san vam zaista mogu biti od velike pomoći ako želite snivati mirne i lijepe snove!
Izvor: Gradski.me