Eliminacija negativnih misli pridonosi sreći i uspjehu

Eliminirajte negativne misli

Negativne misli su zapravo negativne emocije i osjećaji zarobljeni u našoj svijesti koji s vremenom mogu preuzeti potpunu kontrolu nad našim životom i u konačnici postati prijetnja našoj funkcionalnosti, ali i cjelokupnom zdravlju.

Negativne misli su poput lavine. Što ih više imate, to se one brže nameću i nakupljaju i taj proces neće prestati sve dok se ne odvažite i zauvijek kažete STOP.

Bez obzira na to koliko je teška i negativna situacija u kojoj se nalazite, pozitivnim stavovima i mislima ćete ju olakšati, a negativnima otežati i pogoršati.


Održavanje pozitivnog stava te poticanje nade, vjere i pozitivnih misli neće odagnati nastali problem, ali će ga projicirati u sasvim drugačijem svijetlu, što će vam pomoći da nastalu situaciju sagledate iz različitih kuteva i racionalnije pristupite njenom rješavanju.

Pozitivno razmišljanje je više nego vrijedno truda jer um prepun pozitivnih misli dokazano čini čuda. Pozitivan stav svakodnevicu čini lakšom i boljom, a dugoročno ostavlja vidljive tragove na svim životnim poljima.

Važno je snažno željeti uspostaviti kontrolu nad vlastitim umom, jer tada ste na dobrom putu da spoznate pravu snagu pozitivnog razmišljanja i iskoristite ju za vlastiti boljitak.

Sigurno je da ne postoji čovjek kojega negativne misli s vremena na vrijeme ne zaokupiraju. Ipak, svi smo mi ljudi, a ljudski je ponekad strahovati, brinuti, strepjeti.

No, ono što bi svi nužno trebali učiniti je – spoznati štetnost negativnih i tmurnih misli, a potom usmjeriti sve snage u njihovo iskorjenjivanje.

Ovo su negativni učinci i djelovanja negativnih misli:

Uništavaju životne prilike

Negativnost je moćan alat za uništavanje prilika.

Ako ste zarobljeni u negativnim mislima vrata mogućnosti i prilika su vam zatvorena. Uprete li sve snage i otvorite ta vrata bit ćete u prilici savladati ograničenja i iskoristiti mnogobrojne blagodati koje život nudi, a čiji su temelj upravo varijacije mogućnosti i njihov odabir.

Transformiraju se u magnet za negativnost

Crne misli su vrlo snažan magnet za još više negativnosti. Dovoljna je samo jedna tmurna misao da se pokrene proces njihovog množenja i one u konačnici potpuno preplavljuju vaš um.

Ograničavaju i sputavaju

Negativan stav je najčešće prvi korak u odustajanju. Odustanemo li, ograničavamo vlastiti napredak, a upravo to čini jedan začarani krug vječnog tapkanja na mjestu, stagniranja i neuspjeha.

Negativne misli su neka vrsta unutarnje sljepoće koja nas sputava da djelujemo, stvaramo, živimo. One nam kradu priliku da realno sagledamo mogućnosti.

Ako jasno ne vidimo cilj, nismo u mogućnosti ni približiti mu se!

Iskrivljuju percepciju stvarnosti

Ljudi čiji je um ispunjen pozitivom nemaju predrasuda u načinu razmišljanja. Oni ne poznaju mehanizam prijevremenog sukobljavanja s negativnostima potencijalne situacije. Oni postavljaju misli, život i prilike upravo na način na koji ih i priželjkuju. Za pozitivne ljude svaka prilika je potencijalno iskoristiva i dobrodošla.

Oni pak, koji su skloni negativnom stavu, na sve gledaju nekim drugim očima. Za njih svaka prilika nosi sa sobom privitak u obliku negativnosti, a taj zamišljeni privitak je snažna kočnica za napredak.

Potiskuju osjećaj sreće, zadovoljstva i opuštenosti

Nemoguće je biti sretan i uživati ako nam nad glavom neprestano lebdi oblak negativnosti.

Zadovoljstvo ne može biti potpuno ako mu nismo prepušteni apsolutno i bez suvišnih analiza i pitanja.

Nikada nećemo doživjeti osjećaj opuštenosti i mirnoće ako dozvolimo negativnim mislima da neprestano caruju našim umom.

Ove istinite i potvrđene činjenice su sasvim dovoljan razlog da se pokušate sprijateljiti s pozitivnim mislima i da negativne zauvijek potjerate iz vlastitog uma.

Ne dozvolite negativnim mislima da vladaju cijelim vašim bićem, da vam crpe energiju, da vas sputavaju u vašim namjerama i da potiskuju sve pozitivne životnih vrijednosti.

Mislite pozitivno, jer negativne misli kradu vaše snove!