Ako partner radi ove stvari – budite sigurni da vas obožava!

 

Jeste li onaj tip osobe koja iskrenu ljubav bezuvjetno povezuje sa cvijećem i bonbonjerama? 

Smatrate li da je dokaz zaljubljenosti serenada ispod prozora koja će probuditi sve susjede? Gledate li zaista na ljubav iz ovog kuta, razmislite još jednom.

Suptilniji znakovi obično u svojoj pozadini kriju pravu i istinsku ljubav. Ti signali su gotovo uvijek jasan pokazatelj da vas partner voli iz dubine duše, iako vam to nikada nije rekao.

Nije vam rekao? Pa što? Razumljivo je da ne mogu svi riječima i brbljavošću iskazivati ljubav. Stoga, ne zamjerite partneru ako vam još uvijek nije izjavio ono famozno “volim te” ili ako to izgovara vrlo rijetko. Riječi ponekad zaista nisu potrebne.

Ostavite riječi i srceparajuće izljeve ljubavi po strani. Uživajte u svakoj fazi vašeg odnosa i proučite i prihvatite partnerov tempo izražavanja osjećaja.

Primijetite li kod partnera neke od sljedećih obrazaca ponašanja, budite sigurni da ste okruženi pravom i istinskom ljubavlju.

1. Često govori o vašoj zajedničkoj budućnosti.
Planiranje budućnosti koja uključuje vas nije ništa drugo no snažna želja da bude s vama. Dakle, ako vaš partner govori o budućim događajima u vezi ( o tome gdje ćete živjeti, o djeci i sl.) možete biti sigurni da je riječ o ljubavi.

2. Želi vas pokazivati obitelji i prijateljima.
Želja za upoznavanjem obitelji i prijatelja je želja za produbljivanjem vaše veze. Budući da obitelji i prijatelji znaju mnogo o vašem partneru, upoznavanje s njima znači vaše upoznavanje s njim. To je riskantan potez s njegove strane, s obzirom da vam se možda neće svidjeti sve što čujete, ali to samo pokazuje njegovo povjerenje u vašu međusobnu ljubav.

3. Izbjegava nesporazume
Izbjegavanje nesporazuma i nastojanje zadržavanja mirnoće, ako do nesporazuma i dođe je još jedan znak ljubavi. Na taj način partner pokušava održavati vašu vezu stabilnom, a ne ju razarati nepotrebnim prepirkama, nemirom ili glasnim tonovima. Mirnoćom on ne pokazuje nezainteresiranost, već stav da je vaš odnos nešto na čemu treba raditi, a ne što treba razarati.

4. Često koristi riječ MI, a vrlo rijetko riječ JA
Obratite pažnju na to što vaš partner govori. Ako ima naviku često govoriti riječ “mi” to znači da ste mu vi u prvom planu i da je njegova budućnost vezana isključivo za vas. Vi ste neizostavan dio njegovih planova i to je svakako ljubav! 

5. Nema tajni
Teško izgovara riječ “volim te”?. Ne uzimajte to k srcu sve dok osjećate da između vas nema apsolutno nikakvih tajni i tabu tema. Može li vam se povjeriti o svemu što ga muči, tišti, veseli… tada ste njegova osoba od povjerenja – osoba koju voli bez da to govori.

6. Ne govori vam riječima, već tijelom
Možda ne primjećujete govor tijela partnera koji vam jasno otkriva ljubav. Ne primjećujete jer to nije izrečeno na jeziku koji ste očekivali. Sljedeći put kad budete zajedno, gledajte njegovo tijelo. Ako se približi vama kada razgovarate i održava minimalan prostor između vaših tijela, bilo da hodate ili sjedite, on se ugodno osjeća uz vas – kako fizički, tako i emocionalno.

7. Primjećuje male stvari.
Svatko zna da je lijepo čuti pohvalu i kompliment od partnera. Ali, jeste li ikada pomislili da je u kompliment koji vam je upravo upućen upakirano jedno veliko “volim te”? To se posebno odnosi na male i gotovo neprimjetne situacije kao i na komplimente koje sami u datom trenutku ne biste niti očekivali. To znači da on gleda ili sluša i onda kada vi niste toga svjesni. To je ono nešto što je puno važnije od prazne rijeći “volim”.